PAKÝSTAN-AFGANÝSTAN SAVAÞINDA SON DURUM
Pakistan ile Afganistan arasýnda iki ülke sýnýrý kabul edilen Durand Hattý boyunca karþýlýklý saldýrýlar sürüyor.
Taraflar, son operasyonlara iliþkin farklý açýklamalar yaptý.
Pakistan Enformasyon Bakaný Attaullah Tarar, sosyal medya üzerinden yaptýðý açýklamada, Afgan tarafýnda 331 kiþinin öldüðünü, 500’den fazla kiþinin yaralandýðýný öne sürdü. Tarar, 37 bölgede 104 kontrol noktasý ile 163 tank ve zýrhlý aracýn imha edildiðini, 22 kontrol noktasýnýn ele geçirildiðini iddia etti.
Pakistan Enformasyon Bakanlýðý, 22 Þubat’ta ülkede yaþanan bombalý saldýrýlarýn ardýndan sýnýr hattýnda “terör kampý” olarak nitelediði 7 noktayý hedef aldýðýný duyurmuþtu.
Afganistan Savunma Bakanlýðý ise Pakistan’a karþý “uygun zamanda uygun ve ölçülü yanýt verileceðini” bildirdi. Afganistan Kýzýlayý, Pakistan’ýn saldýrýlarý sonucu 18 kiþinin hayatýný kaybettiðini, çok sayýda kiþinin yaralandýðýný açýkladý.
Pakistan Ýçiþlerinden Sorumlu Devlet Bakaný Talal Chaudhry de sýnýr hattýndaki operasyonlarda yaklaþýk 70 “teröristin” etkisiz hale getirildiðini savundu.
Ýslamabad yönetimi, Afganistan’da 2021’de Taliban’ýn yönetimi ele almasýnýn ardýndan, Pakistan Talibaný (TTP) konusunda Kabil’in önlem almasýný talep ediyor. Pakistan, TTP’nin Afganistan’da konuþlandýðýný ve ülkesinde eylemler düzenlediðini ileri sürüyor.
Afgan yönetimi ise TTP’nin kendi topraklarýnda faaliyet göstermediðini savunuyor. TTP, iki ülke arasýnda Ýngiliz sömürge döneminde belirlenen ve Peþtun aþiret bölgelerini bölen Durand Hattý çevresinde etkinlik gösteriyor.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


